کش لایت اسپید در سی‌پنل یا LSCache یک حافظه پنهان انعطاف پذیر و قدرتمند در سمت سرور است که مستقیما توسط وب سرور لایت اسپید ساخته شده است. از مزایای استفاده از آن می‌توان به افزایش سرعت بارگذاری صفحات سایت، کنترل آسان ترافیک وب سایت و ایجاد تجربه بهتر کاربران در هنگام کار با سایت اشاره کرد.

 یکی از افزونه‌های مکمل وب سرور لایت اسپید در سی پنل LiteSpeed Web Cache Manager است. با توجه به اینکه در سرورهای رایکت از وب سرور لایت اسپید استفاده می شود، این افزونه را در سرویس سی‌پنلی مشاهده خواهید کرد.

برای استفاده از این افزونه نیاز است وارد سی پنل هاست خود شوید. سپس بر روی گزینه “LiteSpeed Web Cache Manager” کلیک نمایید.

 

معرفی پلاگین LiteSpeed Web Cache Manager در سی پنل

تصویر(1)

 

در صفحه جدید با بخش هایی روبرو می شوید که در ادامه در مورد آنها توضیح داده شده است:

 

1- بخش Why Use LSCache؟

در این بخش توضیحاتی در مورد مزایای استفاده از کش لایت اسپید (LSCache) و افزونه‌های متعدد آن برای انواع اسکریپت‌ها را مشاهده خواهید کرد.

 

معرفی پلاگین LiteSpeed Web Cache Manager در سی پنل

تصویر(2)

 

کش لایت اسپید در سی‌پنل (LSCache) برای انواع اسکریپت‌های معروف از جمله وردپرس، جوملا، مجنتو، پرستاشاپ و غیره در دسترس است. با استفاده از این کش می‌توان سرعت اسکریپت سایت را به صورت قابل توجهی افزایش داد و بار ترافیک و لود بالای وب سایت را مدیریت کرد.

با کلیک بر روی گزینه “Available LSCache Plugins” می توانید انواع افزونه‌های LSCache برای اسکریپت های متعدد را مشاهده کنید.

 

معرفی پلاگین LiteSpeed Web Cache Manager در سی پنل

تصویر(3)

 

2- بخش Flush LSCache

این قسمت دارای دکمه ی “Flush All” است. با کلیک کردن بر روی آن کلیه محتوای موجود در پوشه LSCache (این پوشه در File Manager هاست قرار دارد) را خالی می کند. با این کار کل حافظه پنهان سایت‌هایی که LSCache برای آن‌ها فعال است پاک می‌شود.

 

معرفی پلاگین LiteSpeed Web Cache Manager در سی پنل

تصویر(4)

 

3- بخش LiteSpeed Cache Management 

این قسمت شامل گزینه “WordPress Cache” است که با استفاده از آن می‌توانید افزونه LSCWP را در سایت های وردپرسی خود فعال یا غیر فعال کنید.

 

معرفی پلاگین LiteSpeed Web Cache Manager در سی پنل

تصویر(5)

 

با کلیک بر روی این گزینه وارد بخش مدیریتی حافظه پنهان لایت اسپید می‌شوید. سپس می‌توانید نصب افزونه LSCWP را در سایت های وردپرسی خود به صورت گروهی و یا مجزا مدیریت کنید.

در ابتدا نیاز است بر روی گزینه “scan” کلیک نمایید تا سایت های وردپرسی شما شناسایی شود.

 

معرفی پلاگین LiteSpeed Web Cache Manager در سی پنل

تصویر(6)

 

پس از آن با صفحه‌ای مانند تصویر زیر مواجه می‌شوید:

 

معرفی پلاگین LiteSpeed Web Cache Manager در سی پنل

تصویر(7)

 

در ادامه هر مورد را بررسی خواهیم کرد:

  • Discovered WordPress Installations: در این بخش مسیری که هر وردپرس در آن نصب شده است نمایش داده می‌شود.
  • Cache Status: وضعیت افزونه LSCWP در هر وردپرس را نشان می‌دهد. “Enabled” یعنی LSCWP  فعال است و “Disabled” به این معنی است که LSCWP در آن سایت وردپرسی غیر فعال است.
  • Flag: این بخش ممکن است خالی باشد و یا ممکن است یک پرچم مشاهده کنید. اگر علامت پرچم نمایش داده شود (در واقع پرچم گذاری شده باشد)، آن سایت از عملیات گروهی Enable/Disable کردن LSCWP در WHM مستثنی می‌شود.
  • Upload SSL Cert to QUIC.cloud: این بخش اطلاعات گواهینامه ssl سایت را پیدا و در حساب QUIC.cloud مرتبط با وردپرس نصب شده، آپلود می‌کند. این کار مستلزم آن است که یک کلید دامنه QUIC.cloud در کش لایت اسپید برای افزونه وردپرس ساخته شده باشد.
  • Actions: این قسمت شامل عملیات هایی مانند Enable/Disable یا Flag/Unflag است که در صورت کلیک کردن، آن عملیات بر روی LSCWP در وردپرس موردنظرتان انجام می شود. در صورت کلیک بر روی گزینه “Enable” افزونه LSCWP در وردپرس سایت مدنظرتان نصب خواهد شد. و در صورت کلیک کردن گزینه “Disable” افزونه LSCWP از وردپرس آن سایت حذف خواهد شد.
  • Scan: همانطور که قبلا نیز به آن اشاره شد با کلیک بر روی گزینه Scan کلیه سایت‌های وردپرسی نصب شده و مسیر آن‌ها را شناسایی می‌کند و در یک فایل ذخیره کرده و در بخش مدیریت نمایش می‌دهد.
  • Refresh Status: هر کدام از سایت‌های وردپرسی که در لیست نمایش داده می‌شود دارای یک status هستند که وضعیت LSCWP را نمایش می‌دهد. با کلیک بر روی گزینه Refresh Status وضعیت هر سایت وردپرسی بروز می‌شود و آخرین وضعیت LSCWP را نمایش خواهد داد.
  • Flush All: این دکمه نیز مانند بخش “Flush LSCache” که در صفحه اصلی مشاهده کردید، عمل می‌کند و با کلیک کردن بر روی آن محتوای پوشه LSCache خالی ‌می‌شود. به این صورت حافظه پنهان برای کلیه سایت‌هایی که LSCache بر روی آن‌ها فعال است پاک می‌شود.

 

در پایین صفحه نیز دکمه هایی وجود دارند که برای عملیات گروهی تعبیه شده اند:

  • Enable و Disable : این گزینه‌ها به شما امکان می‌دهند افزونه LSCWP  را برای وردپرس‌های انتخابی خود فعال یا غیر فعال کنید.
  •  Flag و Unflag : این گزینه‌ها به شما امکان می‌دهند حالت پرچم را برای وردپرس های انتخاب شده فعال یا غیرفعال کنید. همانطور که پیش تر نیز اشاره شد وردپرس‌هایی که پرچم گذاری می‌شوند از عملیات گروهی در WHM مستثنی خواهند شد.

 

معرفی پلاگین LiteSpeed Web Cache Manager در سی پنل

تصویر(8)

 

4- بخش Settings

با کلیک بر روی این گزینه به بخش تنظیمات افزونه LSCWP هدایت می‌شوید.

 

معرفی پلاگین LiteSpeed Web Cache Manager در سی پنل

تصویر(9)

 

در این بخش با گزینه Log File Level روبرو خواهید شد. این گزینه مشخص می‌کند که بالاترین بخش فایل گزارشات شامل چه اطلاعاتی باشد که به صورت پیش فرض بر روی INFO تنظیم شده است. فایل گزارشات در مسیر home/$user/lscmData/ls_webcachemgr.log ذخیره می‌شوند.

 

معرفی پلاگین LiteSpeed Web Cache Manager در سی پنل

تصویر(10)

 

5- بخش Advanced

در این بخش امکان اعمال تنظیمات پیشرفته ارائه شده است.

 

معرفی پلاگین LiteSpeed Web Cache Manager در سی پنل

تصویر(11)

 

Restart Detached PHP Processes” برای ریست کردن کلیه PHP Processes های یوزر هاست شما به کار می رود.

با کلیک بر روی گزینه “Restart Detached PHP Processes” به وب سرور لایت اسپید اطلاع می‌دهید تا دفعه بعد که سرور از PHP handler استفاده کرد همه ی PHP Processes های یوزر مربوطه را ریست کند.

 

رفع خطای رایج در هنگام فعالسازی کش لایت اسپید در سی‌پنل

در صورتی که با خطای مشخص شده در تصویر زیر مواجه شدید، به معنای آن است که هم اکنون یک افزونه کش دیگر نیز در سایت شما فعال است. جهت رفع مشکل ابتدا افزونه کش را حذف کرده و سپس مجدد بررسی کنید. به عنوان مثال اگر از افزونه wp-rocket استفاده می کنید، ابتدا افزونه را غیرفعال و حذف کنید. سپس در مسیر public_html/wp-content فایل advanced-cache.php را نیز حتما حذف نمایید تا مشکل رفع شود.

 

معرفی پلاگین LiteSpeed Web Cache Manager در سی پنل

تصویر(12)