Default Address مشخص می‌کند با نامه‌ای که به آدرس ناموجود روی دامنه‌ی شما فرستاده شده چه کاری شود؛ مثلاً کسی به inof@ نوشته به‌جای info@. اگر این نامه‌ها را به یک صندوق واقعی بفرستید، به آن Catch-all می‌گویند. برای بیشتر سایت‌ها تنظیم درست، رد کردن با پیام خطاست (Discard)، نه جمع کردن. Catch-all چند نامه‌ی اشتباه‌تایپ‌شده را نجات می‌دهد ولی در عوض صدها اسپم می‌آورد.

کجاست؟

در سی‌پنل، بخش Email، روی Default Address بزنید و دامنه را از فهرست انتخاب کنید. تنظیم هر دامنه جداست.

بخش Default Address در سی‌پنل
صفحه Default Address در سی‌پنل؛ برای هر دامنه یکی از چند رفتار را انتخاب می‌کنید

گزینه‌ها

گزینه چه می‌شود کی مناسب است
Discard the email … with an error message نامه قبول نمی‌شود و فرستنده پیام خطا می‌گیرد پیشنهاد برای بیشتر سایت‌ها
Forward to Email Address همه‌ی نامه‌های بی‌صاحب به یک آدرس می‌رود (Catch-all) موقتاً، وقتی آدرس‌ها را عوض کرده‌اید
Forward to your system account در صندوق حساب اصلی هاست جمع می‌شود تقریباً هیچ‌وقت؛ کسی آن صندوق را نمی‌خواند
Discard (Not Recommended) بی‌صدا دور ریخته می‌شود توصیه نمی‌شود؛ فرستنده نمی‌فهمد نامه نرسیده
Pipe to a Program نامه به یک اسکریپت داده می‌شود سیستم تیکت و کاربردهای برنامه‌نویسی

چرا «رد با پیام خطا» بهتر است؟

  • فرستنده‌ی واقعی می‌فهمد اشتباه کرده. پیام برگشتی می‌گیرد، آدرس را درست می‌کند و دوباره می‌فرستد. با Catch-all یا Discard بی‌صدا، او فکر می‌کند نامه رسیده.
  • اسپم کمتر. اسپمرها هزاران نام تصادفی را روی دامنه‌ی شما امتحان می‌کنند (admin، sales، test و…). با Catch-all همه‌ی این‌ها تحویل می‌شود.
  • فضا. صندوق Catch-all یا حساب سیستمی بی‌سروصدا پر می‌شود و فضای هاست را می‌گیرد. (وقتی فضای ایمیل پر می‌شود)
  • اعتبار سرور. قبول کردن و بعد فوروارد کردن اسپم به جیمیل، به اعتبار دامنه‌ی شما نزد جیمیل ضربه می‌زند.

متن پیام خطا را هم می‌توانید عوض کنید. پیش‌فرضش No such person at this address است و همین کافی است.

کی Catch-all واقعاً به کار می‌آید؟

  • بعد از تغییر نام آدرس‌ها: چند هفته Catch-all بگذارید تا ببینید چه کسانی هنوز به آدرس قدیم می‌نویسند، بعد خاموشش کنید.
  • دامنه‌ای که تازه خریده‌اید و قبلاً صاحب داشته: برای فهمیدن اینکه چه سرویس‌هایی به آن ایمیل می‌زنند.
  • ثبت‌نام با آدرس‌های یک‌بارمصرف: بعضی‌ها برای هر سایت آدرس جدا می‌سازند (shop1@، news@) تا بفهمند چه کسی آدرسشان را فروخته. این کار با فورواردر جدا برای هر نام هم ممکن است و اسپم نمی‌آورد.

اگر فقط نگران چند غلط املایی رایج هستید، Catch-all لازم نیست. برای همان چند نام فورواردر بسازید: inof@ و infoo@ به info@. (ساخت فورواردر)

حساب سیستمی چیست؟

هر هاست سی‌پنل یک صندوق پنهان به نام خود حساب دارد (همان که در Email Accounts برچسب System خورده). نامه‌های خطای کرون، بعضی اسکریپت‌ها و اگر تنظیم شده باشد، نامه‌های بی‌صاحب آن‌جا می‌روند. تقریباً هیچ‌کس این صندوق را باز نمی‌کند و ممکن است طی چند سال صدها مگابایت شود. در Email Disk Usage با انتخاب System Account می‌توانید خالی‌اش کنید.

سوال‌های رایج

تنظیم فعلی هاست من چیست؟

در همان صفحه جلوی Current Setting نوشته شده. اگر نام کاربری هاست را نشان می‌دهد، نامه‌های بی‌صاحب به حساب سیستمی می‌روند و بهتر است به حالت رد با پیام خطا تغییرش بدهید.

با Discard، نامه‌های آدرس‌های واقعی‌ام هم رد می‌شود؟

نه. این تنظیم فقط برای آدرس‌هایی است که نه اکانت دارند، نه فورواردر.

Catch-all روی اسپم شدن ایمیل‌های ارسالی من اثر دارد؟

مستقیم نه؛ ولی اگر نامه‌های Catch-all را به جیمیل فوروارد کنید، اسپم‌ها هم از طرف سرور شما به جیمیل می‌رسند و این به اعتبار ارسال‌تان آسیب می‌زند.